Iznenađujuća pobjeda Armenije protiv Slovačke

Drugi duel naše grupe

Iznenađujuća pobjeda Armenije protiv Slovačke

E. Čaušević

Selekcija Armenije danas je lakše od očekivanog na domaćem parketu savladala Slovačku sa 75:61.

U prvom meču grupne faze pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Armenija je pokazala svu svoju snagu pobjedom nad Slovačkom. Armenci su pitanje pobjednika riješili u drugoj dionici kada su bili boli sa čak 21 poena razlike (31:10).

Slovačka je pokušala rezultatski da se vrati u utakmicu, ali u trećoj dionici Armenija je čuvala svoju prednost. Tek u posljednjih deset minuta Slovaci su zaigrali nešto bolje no to im nije bilo dovoljno da upišu pobjedu. Armenija je na kraju slavila sa 75:61.

Najefikasniji u ekipi Armenije bio je Hess sa 22 poena, dok je Boatright 16. U ekipi Slovačke istakao se Rancik 20 poena. 

Armenija je prva na tabeli naše grupe sa 2 boda koliko ima i Švedska, dok je naš tim drugi, a posljednja je Slovačka. Drugo kolo na rasporedu je u subotu kada će bh. košarkaši u Skenderiji dočekati Slovačku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi