Iznenađujuća pobjeda Markovićeve Karsiyake

Savladan Anadolu Efes

Iznenađujuća pobjeda Markovićeve Karsiyake

Bh. trener Nenad Marković je večeras sa svojom Pinar Karsiyakom došao do iznenađujuće pobjede nad Anadolu Efesom rezultatom 100:96 u 25. kolu turske Super lige.

Prva četvrtina pripala je gostima iz Istanbula, koji su nakon uvodnih deset minuta vodili sa 28:22. Do odlaska na odmor, Karsiyaka je uspjela malo smanjiti zaostatak pa je rezultat na poluvremenu glasio 45:41 za Efes.

Efes je bio u vodstvu većim dijelom treće četvrtine koju je završio s prednošću 66:64, da bi u posljednjoj dionici Karsiyaka stigla do potpunog preokreta i vodstva 86:81. Efes je zatim napravio seriju 8:0, ali je tim našeg Nenada Markovića trojkom izborio produžetak (89:89).

U dodatnih pet minuta bolje su se snašli košarkaši Karsiyake koji su stigli do vrijedne pobjede rezultatom 100:96.

Za Karsiyaku je ovo bila 25. pobjeda u sezoni kojom je Markovićev tim ostao na osmoj poziciji i napravio veliki korak ka plasmanu u playoff, dok je Efes i dalje drugi sa skorom 21-4.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi