Iznenađujući poraz košarkaša Hrvatske

Nigerija ostvarila prvu pobjedu

Iznenađujući poraz košarkaša Hrvatske

E. Čaušević

Košarkaši Hrvatske sinoć su svojim navijačima priredili iznenađujući poraz od Nigerije (90:76) u okviru četvrtog kola grupne faze Olimpijskih igara.

Izabranici Ace Petrovića rano jutros su upisali drugi poraz na Olimpijskim igrama, ali ovaj put dosta iznenađujuće jer ih je savladala selekcija Nigerije kojoj je ovo bila prva pobjeda. Vatreni su imali priliku da osiguraju četvrtfinale, ali morat će savladati Litvaniju da bi stvari bile jasnije.

Hrvatska je dosta dobro otvorila meč protiv Nigerije i nakon prve dionice imali su prednost od sedam poena razlike (28:21). Ipak, u drugoj četvrtini Nigerija je uz sjajan šut za tri poena uspjela doći do preokreta, te dobiti drugu dionicu sa 22:11.

Istim tempom Nigerija je nastavila i u drugom poluvremenu. Trojkama su uništili Hrvatsku koja se nije uspjela vratiti iz nokauta. Nigerijci su na kraju slavili sa 90:76.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Umeh sa 19 poena i četiri asistencije. U ekipi Hrvatske ponovo se istakao Bojan Bogdanović koji je postigao 28 poena.

Olimpijske igre, 4. kolo:

Hrvatska - Nigerija 76:90 (28:21, 11:22, 17:27, 20:20)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi