Izrešetao Netse: Luda noć Teletovića protiv bivšeg kluba

Fantastična noć našeg košarkaša

Izrešetao Netse: Luda noć Teletovića protiv bivšeg kluba

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović blistao je u sinoćnjem meču između njegovih Phoenix Sunsa i nekadašnjeg kluba Brooklyn Netsa.

Ipak, to nije bilo dovoljno Sunsima da pobjede ekipu iz Brooklyna koja je u konačnici slavila sa 116:106. 

Gosti su nešto bolje otvorili meč i prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 34:29. Drugi period igre je možda bio i presudan u ovoj utakmici, a njega je ekipa Netsa dobila sa visokih 32:16.

Sunsi su se, nošeni briljantnim Teletovićem, držali u igri sve do posljednjih minuta, ali do eventualnog preokreta nisu mogli, pa su se morali pomiriti sa novim porazom.

Mirza Teletović je odigrao jednu od najboljih noći karijere. Za 30 minuta na parketu ubacio je nevjerovatnih 30 poena uz 11 skokova. Imao je šut iz igre 12 od 23, a za tri poena pet od 13.

Jedinu efikasniju noć u NBA karijeri imao je u januaru 2014. godine kada je ubacio 34 koša Dallasu.

Odličnu noć imao je i drugi Balkanac na sinoćnjem meču, Bojan Bogdanović, koji je za Netse ubacio 24 poena.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi