"Ja sam odlučio, rekao sam Milošu da preskoči EuroBasket"
Foto: EPA

Saša Đorđević otkrio

"Ja sam odlučio, rekao sam Milošu da preskoči EuroBasket"

Srbija je na proteklom EuroBasketu osvojila drugo mjesto, nakon što je u sjajnoj finalnoj utakmici savladana od strane Slovenije. Sjajni playmaker reprezentacije Srbije Miloš Teodosić je propustio Evropsko prvenstvo, ali to nije bila njegova odluka, već odluka selektora Saše Đorđevića.

U intervjuu za srbijanski NIN, Đorđević je otkrio da je on insistirao da Milos Teodosić ne bude među putnicima na EuroBasket, kako bi se što bolje spremio za svoju premijernu NBA sezonu.

"Odluka je bila moja! Ovo prvi put javno govorim. Nisam htio da se krijem iza njega, on nije bio ni dovoljno spreman. Moramo da vodimo računa o zdravlju igrača, trebaće nam još. Rekao sam mu da preskoči ovo takmičenje i preuzeo odgovornost. Složio se i bio je zahvalan, razumjeli smo se", izjavio je Đorđević za NIN, pa potom prokomentarisao proteklo Evropsko prvenstvo:

"Nekoliko stvari je nedostajalo za zlato. Prije svega, još jedan dan odmora koji su imali Slovenci. Mnogi to neće razumjeti, ali oporavak igrača je ključan na ovakvom turniru. A taj jedan dan znači mnogo. Drugo, da smo imali samo Stefana Markovića ili Nikolu Kalinića vjerujem da bi bila druga priča. Pokušao sam da ubjedim Markovića, vidim da mu je srce u reprezentaciji, svaki dan je slao poruke. Još nisam odustao od njega, pokušaću ponovo".

Podsjetimo, reprezentacija Srbije se posljednji put okitila zlatnom medaljom na Svjetskom prvenstvu 2002. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi