Jack Taylor postigao 138 poena i oborio NCAA rekord

Carmelo Anthony šokiran

Jack Taylor postigao 138 poena i oborio NCAA rekord

Teme:

Teško je zamisliti da neko na jednom susretu postigne 138 poena, ali pošlo je to za rukom Jacku Tayloru, košarkašu, Grinnell koledža, u pobjedi njegove ekipe 179-104. 

Ovim učinkom srušio je rekord Bevo Francisa koji je postigao 113 poena. Taylor je imao šut 57-108, a u obaranju rekorda pomogli su mu suigrači. "Osjećao sam da će svaki šut koji uputim ući," rekao je Taylor nakon susreta. 

 

Oduševljen i pomalo šokiran Taylorovim nastupom bio je i Carmelo Anthony, koji je  za njegovu izvedbu čuo nakon susreta sa New Orleansom. "Nikada nisam čuo tako nešto, pa to je kao video igrica. Kako možeš uputiti 100 šuteva na jednom susretu," rekao je Anthony. Rekao je i Anthony da će ukoliko ga budu optuživali da je uzeo previše šuteva, odmah spomenuti Taylora i njegovih 108. U videu možete pogledati 47, od 108 poena Jacka Taylora. 

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.