Jackson "opustošio" Knickse
Foto: EPA

Dobio 60 miliona dolara

Jackson "opustošio" Knickse

M. Šljivak

Legendarni trener Phil Jackson radio je prethodne tri godine kao predsjednik ekipe New York Knicksa.

U njegovom mandatu tim iz Velike jabuke nije uspio napraviti apsolutno ništa i Jackson je imao velikih promašaja kada je rad u pitanju rad s ovim timom.

Ipak, i pored neuspjeha, Jackson je trogodišnji boravak u New Yorku izuzetno dobro naplatio.

Tako je 71-godišnji stručnjak za 1200 dana u fotelji Knicksa, inkasirao čak 60 miliona dolara, što je bila vrijednost njegovog ugovora kojeg je potpisao 2014. godine.

Tako je za svaki dan proveden u kancelariji ovog tima Phil dobio 50.000 dolara, te je vjerovatno napravio jedan od najboljih NBA ugovora ikad.

Tim iz New Yorka ponovo prolazi kroz težak period. Ne naziru se bolji dani za jedan od najpopularnijih NBA klubova, a teško da će se šta promijeniti i u narednoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi