Jaka Blažič upitan za final-four?

Zbog povrede zgloba

Jaka Blažič upitan za final-four?

D. Vejo

Slovenački reprezentativac Jaka Blažič upitan je za nastup u final-fouru Eurolige gdje njegova Laboral Kutxa igra protiv Fenerbahcea. Razlogo tome je povreda desnog skočnog zgloba koju je zadobio u prošlom kolu španskog prvenstva protiv Fuenlabrade, gdje je njegov tim trijumfovao.

Da je povreda ozbiljnijeg karaktera potvrdio je i stručni medicinski tim Kutxe. Još uvijek nije poznato koliko će ovaj bek odsustvovati sa parketa ali ukoliko se ustanovi da povredu neće moći sanirati u skorije vrijeme, propustit će meč final-foura Eurolige.

Podsjetimo, Blažič brani boje Laboral Kutxe još od septembra prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi