James dobija još pomoći za narednu sezonu
Foto: EPA

Calderon u Cavsima?

James dobija još pomoći za narednu sezonu

M. Šljivak

LeBron James nije uspio da donese još jedan naslov prvaka u Cleveland.

U velikom finalu NBA lige Kralj nije mogao protiv Golden State Warriorsa, ali i u narednoj sezoni će Cavsi biti glavni kandidati za naslov prvaka.

LeBron će na putu do nove titule imati još dodatne pomoći. Novi igrač viceprvaka NBA lige bi uskoro trebao postati iskusni španski play Jose Calderon, koji iza sebe ima 12-godišnje NBA iskustvo.

Iskusni 35-godišnjak bi na poziciji razigravača trebao dijeliti minute s Deronom Williamsom, pa bi James konačno mogao imati pravu podršku kada je pozicija organizatora igre u pitanju.

Jamesu bi naredna sezona mogla biti posljednja u dresu Cavaliersa. On je 2018. godine slobodan igrač i očekuje se da karijeru nastavi u nekom drugom timu.

To će biti još jedan razlog da LBJ pokuša doći do drugog naslova u dresu Cavsa s kojima je titulu osvojio 2016. godine.

Calderon je u NBA karijeri na prosjeku od 9.6 poena i nešto preko šest asistencija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi