James i društvo razbili Hawkse za 2:0 u finalnoj seriji

James i društvo razbili Hawkse za 2:0 u finalnoj seriji

A. Beganović

U drugom susretu finala Istočne konferencije Cleveland Cavaliersi su rezultatom 94:82 savladali Atlanta Hawkse, te su tako u seriji poveli 2:0.

Cleveland Cavaliersi, predvođeni sjajnim LeBron Jamesom, sinoć su stigli do možda i odlučujuće pobjede u borbi za finale NBA doigravanja.

Od samog otvaranja susreta Cavsi su bili u prednosti, a prvu četvrtinu su riješili u svoju korist rezultatom 26:21. U drugom periodu ništa novo, odnosno James i društvo diktiraju tempo igre, no Hawksi se ne daju slomiti. Na odmor su Cavsi otišli sa viškom od pet poena (54:49). 

Treća četvrtina je bila presudna, odnosno gosti su tokom iste prelomili susret. Imali su Cavsi u jednom trenutku i 20 poena prednosti (78:58), a u posljednju dionicu ušlo se pri rezultatu 66:84. Sigurnom igrom James i društvO su susret priveliki kraju, odnosno u posljednjoj četvrtini nisu dozvolili Hawksima da im se ozbiljnije približe.

Najbolji pojedinac susreta bio je James sa učinkom od 30 poena, 11 asistencija i devet skokova. Kod Atlante su najefikasniji bili Schroder sa 13, te Korver, Horford i Teague sa po 12 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.