James i društvo razočarali, Oklahoma i San Antonio sigurni

NBA liga

James i društvo razočarali, Oklahoma i San Antonio sigurni

E. Ganibegović

Brooklyn Netsi su napravili iznenađenje pobjedivši Cleveland Cavalierse sa 112:107.

Početak meča je pripao Netsima, koji su nakon prvih 12 minuta igre imali prednost od tri poena, 26:23.

U drugoj četvrtini Cavsi su se probudili pa su u pojedinim momentima imali minimalnu prednost, koju ipak nisu uspjeli održati do kraja prvog poluvremena, pa se na pauzu otišlo rezultatom 55:52 u korist Netsa.

Treća dionica je u potpunosti pripala domaćoj ekipi, koja je u prvim minutama drugog pluvremena povećala svoje vodstvo na šest poena razlike, 61:55. Netsi su nastavil sa boljom igrom pa su tako nakon tri četvrtine imali prednost od 11 poena, 84:73.

Cavsi su se pokušavali vratiti u meč preko Jamesa, koji je opet pružio odličnu partiju. U jednom momentu četvrte četvrtine rezultat je bio 103:103 i tada su James i društvo bili najbliži preokretu, ali Netsi nisu dali da se to desi, te su na kraju slavili sa 112:107.

Domaćine je predvodio Spencer Dinwiddie sa 22 poena, dok je na drugoj strani Lebron James postigao 29 poena i dodao 13 asistencija i 10 skokova. 

 Rezultati ostalih odigranih utakmica:

Miami Heat - San Antonio Spurs 100:117

Oklahoma City Thunder - Indiana Pacers 114:96

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti