James i Irving ukrali Warriorsima Božić

Pobjeda Clevelanda

James i Irving ukrali Warriorsima Božić

E. Škorić

U reprizi velikog finala, na Božić, snage su večeras odmjerili Cleveland Cavaliersi i Golden State Warriorsi. U velikoj drami Cleveland je slavio sa 109:108.

Za razliku od prošlih njihovih duela, ovaj je bio i spektakularniji pošto je u redovima Warriorsa Kevin Durant i upravo on je bio možda i glavno ime večerašnjeg meča.

Na početku meča nekoliko atraktivnih poena, strašna zakucavanja Jamesa s jedne i Duranta s druge strane, a prvi period pripao je gostima rezultatom 27:25.

Druga dionica dosta izjednačena (27:28), a gosti su imali u par navrata i dvocifrenu prednost, no samo tri poena prednosti na poluvremenu (55:52).

James je predvodio Cavse sa 31 poenom, Irving je dodao 25 uz 10 asista, a Love je imao 20 poena. Durant je na drugoj strani ubacio 36 poena, Thompson 24, Green 16 i Curry 15 poena.

Kada se James probudio, Cavsi su počeli da se vraćaju, mada je problem za domaći tim bio to što je Kevin Love imao četiri lične, pa je propustio skoro kompletnu treću dionicu.

Serija Warriorsa na početku zadnje dionice, bilo je i maksimalnih 14 poena prednosti za goste, ali onda se Cavsi vraćaju, ulazi u igru i James, veže nekoliko poena i domaćin je napokon poveo.

Minutu prije kraja, kada se lomio meč, Curry pogađa važnu trojku za Warriorse, mada je dobrim dijelom meča bio nevidljiv. Gosti ne koriste napad, Irving u samoj završnici pogađa nevjerovatne poene s jedne noge za vodstvo Cavsa, a ujedno i pobjedu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi