James i Love razbili nemoćni Boston
Foto: EPA

Cavsi napravili brejk na startu serije

James i Love razbili nemoćni Boston

D. Rakanović

Košarkaši Cleveland Cavaliersa savladali su na gostovanju Boston Celticse sa 117:104 i poveli sa 1:0 u seriji finala Istočne konferencije. 

Cleveland je bolje ušao u utakmicu i već nakon osam minuta igre imao dvocifrenu prednost, na kraju četvrtine bilo je 30:19. Cavaliersi su fantastičnom igrom i u drugoj četvrtini faktički prelomili utakmicu jer su predvođeni Jamesom i Loveom na poluvremenbu imali 22 poena prednosti (61:39). 

Početkom trećeg perioda Cleveland je nekoliko puta imao prednost od 28 poena, što je bila maksimalna prednost u ovom meču. Ipak, Boston smanjuje razliku odličnom serijom u završnici četvrtine. (75:92). U posljednjem periodu pokušavao je Boston uhvatiti potpuni rezultatski priključak, ali do kraja utakmice nijednom nisu uspjeli da spuste zaostatak na jednocifren broj poena. 

Cavse je predvodio još jednom sjajni LeBron James sa 38 poena, uz devet skokova i sedam asistencija. pratio ga je Kevin Love sa double-doubleom, postigavši 32 poena i ugrabivši 12 skokova. Tristan Thompson je dodao 20 poena i imao devet skokova. Kyrie Irving je dodao 11 poena. 

Kod Bostona su se istakli Jae Crowder i Avery Bradley sa po 21 poenom. Isaiah Thomas je ubacio 17 poena, uz deset asistencija.

Drugi meč ove serije opet se igra u Bostonu a na rasporedu je u subotu od 2:30 sati po srednjoevropskom vremenu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije