James: Kopirao sam Jordana od malena

Zvijezda Clevelanda priznala

James: Kopirao sam Jordana od malena

D. Rakanović

Zvijezda Clevelanda LeBron James je u petoj utakmici finala Istočne konferencije protiv Bostona prestigao na prvom mjestu Michaela Jordana po broju poena u doigravanju u karijeri. 

James je u razgovoru sa medijima pričao o tome kako je od malih nogu kopirao sve što je radio legendarni Mike. 

"Radio sam praktično sve što je Michael Jordan radio. Kopirao sam ga od malena. Pokušavao sam da šutiram kao on, dok još nisam ni bio u stanju da izvodim takve šuteve. Trudio sam se da i izgled odjeće baziram prema onoj koju je on nosio. Nosio sam crno-bijele patike sa bijelim čarapama. Nosio sam kratke šorceve, da bi mi se i unutrašnji šorc video, baš kao i njemu. Čak sam imao i znojnicu kao on. Jedino nisam oćelavio, ali idem i u tom pravcu", našalio se LeBron. 

James se sa Clevelandom plasirao u veliko finale gdje igraju protiv Golden State Warriorsa, a prva utakmica serije počinje 2. juna sa početkom u 3:00 sata po srednjoevropskom vremenu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi