James: Mnogo toga sam pročitao o Kareemu
Foto: EPA

Krilni košarkaš Cleveland Cavaliersa

James: Mnogo toga sam pročitao o Kareemu

D. Rakanović

LeBron James noćas je prestigao na drugom mjestu liste strijelaca u doigravanju legendarnog Kareema Abdul-Jabbara (5.762). 

Kralj je utakmicu završio sa 39 poena i imao je šest skokova te četiri asistencije.

Ispred Jamesa je ostao još samo veliki Michael Jordan sa 8.987 poena. 

James nakon utakmice nije krio zadovoljstvo zbog svog ostvarenja.

"Osjećam se blagosloveno, jer sam iskoristio šansu koja mi se ukazala. Oduvijek mi je bila želja da zaigram u NBA i onda kad sam vidio da imam dar i da imam prave ljude oko sebe, znao sam da treba da iskoristim tu priliku. Tokom 14 godina u ligi, imao sam sjajne saigrače, igram play-off 12. godinu zaredom i došao sam poziciju da budem toliko uspješan. Kada čujete ime kao što je Kareem, koji je uradio toliko sjajnih stvari, ne samo kao pojedinac, već i kao timski igrač, koji je osvojio toliko titula tokom 80-ih, koliko je poena postigao. On je neko o kome samo toliko toga pročitao, nisam imao priliku da ga gledam, ali sam čitao", rekao je James.

Podsjetimo, Cleveland je deklasirao Toronto sa 125:103 i ostvario drugu pobjedu u seriji. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi