James nije prvi koji se vratio svom broju

Duga je lista povratnika

James nije prvi koji se vratio svom broju

LeBron James naredne sezone igrat će u Cleveland Cavaliersima, u kojima je i počeo svoju NBA karijeru. 

Jučer je James objavio i da će u Cavsima nositi dres sa brojem 23. James je taj broj nosio i na početku svoje karijere u Clevelandu, a po mnogima najbolji košarkaš današnjice, po dolasku u Miami uzeo je dres sa brojem šest. James ipak nije jedini koji se vratio svom prvobitnom broju. 

Prije Jamesa to su uradili i drugi velikani NBA lige. Ray Allen je u Sonicsima nosio dres sa brojem 34, a potom je u Bostonu uzeo broj 20, da bi se u Miamiju vratio svom broju. Isto je napravio i Charles Barkley. U Sixersima je nosio broj 34, pa je uzeo broj 32, a potom se u Sunsima vratio broju 34. 

Shaq O'Neal je nosio iste brojeve kao i Barkley, ali je broj 32 nosio dva puta, u Orlandu i Miamiju, dok je u Lakersima nosio broj 34 na dresu. Dominique Wilkins je na početku karijere u Atlanta Hawksima nosio dres sa brojem 21, isti je "zadužio" i u Spursima, ali je prije toga u Boston Celticsima nosio dres sa brojem 12. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije