James: Pobjeda je jedino važna, zbog toga sam ovdje

Predvodio Cavse do velikog preokreta

James: Pobjeda je jedino važna, zbog toga sam ovdje

Iako su imali 26 poena prednosti u završnici prvog poluvremena, košarkaši Indijane nisu uspjeli da savladaju aktuelnog prvaka, ekipu Clevelanda.

Do velikog preokreta u trećoj utakmici prve runde play-offa Cavse je predvodio sjajni LeBron James, koji je upisao 41 poen (14/27 iz igre), 13 skokova i 12 asistencija.

James je ostvario 17. triple-double u doigravanju i usput pretekao Kobeja Bryanta na vječnoj listi najboljih strijelaca u play-offu.

"Znali smo da ćemo morati primiti nekoliko udaraca, ali je bio neočekivano veći nalet. Na poluvremenu sam rekao momcima: "Hajde da ih zaustavimo nekoliko puta". Vjerovao sam momcima na parketu, ali sam pomislio da bih trebalo da iskoračim i tražim loptu malo više. Samo sam se trudio da pomognem saigračima da pobijedimo, bez obzira ko je na parketu. Pobjeda je jedino važna, zbog toga sam ovdje", izjavio je James.

Ekipa Clevelanda vodi u seriji sa 3:0 i samo jedan trijumf je dijeli od plasmana u polufinale Istoka. Naredni meč na rasporedu je u nedjelju od 19 časova po srednjeevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi