James ponovo bolji od Bryanta
Još jedna odlična utakmica Jamesa

NBA rezultati

James ponovo bolji od Bryanta

U NBA ligi su sinoć odigrane samo dvije utakmice. Na sceni su bila dva kluba iz Los Angelesa i oba su poražena. Lakersi su drugi put ove sezone poraženi od Cavsa, dok su Clippersi poraženi od Denvera.

Sve oči javnosti bile su uprte u dvoboj dva najbolja NBA igrača današnjice, LeBrona Jamesa i Kobe Bryanta, a sedmi put od posljednjih devet susreta dobio je King James. Uprkos porazu Lakersa (93:87) Kobe je imao razloga za slavlje jer je postao najmlađi igrač u historiji sa 25.000 postignutih poena.

Utakmica je bila izjednačena tokom svih 48 minuta. U posljednjih 40 sekundi su oba tima ušla poravnata (87:87), ali su Cavsi za 40 sekundi postigli šest poena i drugi put ove sezone bili bolji od Lakersa. Bila je ovo peta domaća pobjeda Clevelanda od posljednjih šest dvoboja s momcima iz LA-a.

Prvo im eutakmice bio je LeBron James koji je ubacio 37 poena i 9 skokova, Shaq je upisao 13 poena, mladi J.J. Hickson sa 11 poena i 14 skokova upisao je prvi double-double u karijeri, a kod Lakersa je Bryant sa 31 poenom bio prvo ime. Pau Gasol je dodao 13 poena, a Lamar Odom 10 poena i 10 skokova.

U drugoj utakmici večeri Denver je bio bolji od LA Clippersa sa 105:85. Ponovo je kod Nuggetsa najbolji bio Carmelo Anthony sa 28 poena i 10 skokova, Chauncey Billups je dodao 20, a Kenyon Martin 13 poena i 14 skokova. Utakmicu karijere je odigrao rezervista Clippersa Craig Smith koji je ubacio 21 poen, a Chris Kaman je dodao 18.

Rezultati:

Cleveland – LA Lakers 93:87
Denver – LA Clippers 105:85

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije