James potpisao novi ugovor sa Clevelandom

Zarađivat će 23 miliona godišnje

James potpisao novi ugovor sa Clevelandom

Najbolji igrač današnjice LeBron James je potpisao novi ugovor sa Cleveland Cavaliersima, po kojem će godišnje zarađivati 23 miliona dolara.

James je na kraju sezone iskoristio opciju da postane slobodan agent, ali samo kako bi potpisao unosniji ugovor sa klubom u kojem je debitovao u NBA ligi i izgubio u finalu prošle sezone.

Prema saznanjima do kojih su došli američki mediji, LeBron je potpisao dvogodinji ugovor.

"LeBronova odluka da potpiše novi ugovor je dokaz njegove posvećenosti i želje da donese titulu u Ohaio i tako obraduje sve navijače Cavsa. Njegov uticaj na ovaj tim je nemoguće objasniti, i zaista smo sretni što ćemo nastaviti misiju zajedno", izjavio je David Griffin, generalni menadžer Clevelanda.

LeBron je u prošloj sezoni bio predvodnik Clevelanda, sa kojim je igrao finale NBA lige u kojem je poražen od Golden Statea. U šest utakmica finalne serije James je zabilježio nevjerovatne brojke: 35.8 poena, 13.3 skokova i 8.8 asistencija po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.