James prestigao Hardawaya

Napredovao na vječnoj listi

James prestigao Hardawaya

LeBron James imao je četiri proigravanja u sinoćnjem porazu Clevelanda od Portlanda (102:86), pa je tako prestigao Tima Hardawaya na vječnoj listi najboljih asistenata NBA lige.

King trenutno zauzima 15. mjesto sa ukupno 7.098 uspješnih dodavanja, a s obzirom da ove sezone prosječno bilježi 8.1 asistenciju, izvjesno je da će do kraja regularnog dijela preskočiti i Terryja Portera (7.160) i Lennyja Wilkensa (7.211).

Takođe, James je tokom ove sezone napravio veliki iskorak na listi najboljih strijelaca i trenutno je osmi sa 27.746 postignutih poena.

Najbolji igrač Clevelanda ove sezone odigrao je 35 mečeva, na kojima je prosječno bilježio 26.1 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije