James se vratio, ali Cavsi poraženi
Žestoka borba Duncana i Shaqa

NBA predsezona

James se vratio, ali Cavsi poraženi

Najviše pažnje u sinoćnjim utakmicama je izazvao povratak na parket LeBrona Jamesa nakon oporavka od svinjske gripe, ali ni to nije pomoglo Cavsima koji su poraženi u Texasu kod San Antonija.

LeBron James se vratio u sastav Cavsa nakon odležane bolest i odmah je pokazao veliku formu, ali to nije pomoglo Cavsima da slave protiv Spursa. Spursi su pred svojim navijačima izašli kao pobjednici rezultatom 105:98. James je ubacio 22 poena, ali su ostali igrači bili ispod svog nivoa.

Tony Parker je predvodio Spurse sa 22 poena i 7 asistencija, a Tim Duncan je ubacio 13 poena i ostvario 9 skokova. Kod Spursa nije bilo bolesnog trenera Gregga Popovicha, a nisui igrali ni Manu Ginobili i Richard Jefferson. Kod Cavsa zbog bolesti nije bilo Jacksona i Carla, koji boluju od simptoma svinjske gripe.

Indiana i Houston su igrali utakmicu bez svojih glavnih igrača koji odsustvuju zbog povreda. Ipak, Pacersi su bili jači za Dannyja Grangera koji se oporavio od povrede zadobijene prošle sezone. Granger je odmah proradio i sa 22 poena predvodio Pacerse do pobjede nad Rocketsima od 119:104.

Landry i Conroy sa po 14 poena bili su najbolji kod Rocketsa u čije se redove vratio Luis Scola, koji je utakmicu odigrao sa steznikom na koljenu, ali je uspio ubaciti 9 poena i imati 10 skokova. Zbog povreda kod Indiane nisu igrali Mike Dunleavy i rookie Tyler Hansbrough, dok je Houston bio lišen usluga Yao Minga i Tracyja McGradyja.

Odličnu utakmicu su odigrali Phoenix i Philadelphia, a pobjedu su odnijeli domaći Sunsi rezultatom 115:113. Igra Sunsa izgleda vrtiće se oko novog centra Channinga Fryea koji je bio najbolji sa 17 poena, dok su Barbosa, Stoudemire i Richardson ubacili po 16 poena. Amare Stoudemire je imao i 12 skokova, a Steve Nash je dodao 10 asistencija.

Kod Sixersa su starteri osim Loua Williamsa potpuno zakazali. Williams je ubacio 24 poena, dok je Marreese Speights sa klupe ubacio 32 poena i ostvario 12 skokova.

Rezultati:

Indiana – Houston 119:104
Phoenix – Philadelphia 115:113
San Antonio – Cleveland 105:98
NY Knicks – NJ Nets 93:89
Chicago – Minnesota 94:90

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije