James uspješniji od Hardena, Rocketsi od Cavsa
Foto: ESPN

NBA liga

James uspješniji od Hardena, Rocketsi od Cavsa

E. Škorić

U derbiju večeri Houston Rocketsi su, tek nakon produžetka, savladali Cleveland Cavalierse sa 105:103.

Očekivano, u Houstonu pravi spektakl za košarkaške sladokusce. Rocketsi predvođeni Jamesom Hardenom protiv Cavsa, koje je predvodio najbolji igrač svijeta LeBron James.

Poslije uvodnih 12 minuta igre rezultat je glasio 29:26 u korist domaćina. Rocketsi su do zadržali tir poena perdnosti do poluvremena (50:47).

Tijekom treće četvrtine domaćin je održavao prednost, a u zadnjih 12 minuta ušlo se kod rezultata 82:74.

Cavsi su uspjeli da se vrate, te da izjednače (98:98), što se ispostavio konačan rezultat. U produžetku je Houston bio daleko bolji i zasluženo je stigao do pobjede.

Rockesti su treća ekipa Zapada sa omjerom 41-18, dok je Cleveland četvrti na Istoku 37-24.

James je bio najefikasniji na utakmici sa 37 poena, osam skokova i četiri asistencije. Kevin Love je u njegovom timu ubacio 21 poen, dok je kod Rocketsa Harden bio najbolji sa 33 poena, osam skokova i pet asistencija. Inače, Cavsi su igrali bez povrijeđenog playmakera Kyriea Irvinga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.