Jamie Skeen novi krilni centar Partizana?
Foto: VCU

Amerikanac Peć mijenja Beogradom

Jamie Skeen novi krilni centar Partizana?

Partizan je, navodno, postigao dogovor s američkim košarkašem Jamiem Skeenom, pa bi on u narednim danima trebao i potpisati ugovor s beogradskom ekipom.

Jamie Skeen je u prošloj sezoni nastupao za ekipu Peći u kosovskoj ligi, te je u prosjeku ubacivao 12 poena po utakmici. 

Ovaj 29-godišnji krilni centar je u svojoj koledž karijeri nastupao Wake Forest i Virginia Commonwealth University, dok u Evropi nastupa od 2011. godine.

Njegov prvu evropski klub je bio ASVEL, dok je potom nastupao za Ironi Ashkelon i Maccabi Ashdod u Izraelu, Sutor Montegranaro u Italiji, Caciques de Humacao u Portoriku, Belfius u Belgiji, te Peć, ekipu u koju je stigao 2016. godine.

Skeen je u oktobru prošle godine potpisao ugovor i s Greensboro Swarmom, podružnicom Charlotte Hornetsa, iz razvojne NBA lige, ali je ubrzo ova ekipa odlučila raskinuti saradnju s njim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi