Jan Vesely ostaje u Fenerbahčeu
Foto: EPA

Čeh i naredne sezone u dresu turskog velikana

Jan Vesely ostaje u Fenerbahčeu

Jedan od najboljih košarkaša turskog Fenerbahčea Jan Vesely će ostati u ovoj ekipi najmanje još jednu sezonu, nakon što je odbio nekoliko ponuda iz NBA lige, prenosi portal Eurohoops.net.

Uprkos interesu nekoliko NBA ekipa za sjajnog košarkaša, Jan Vesely je odlučio aktivirati i drugu godinu iz svog ugovora sa Fenerbahčeom, pa će i naredne sezone nastupati u žuto-plavom dresu.

Tokom zadnjeg mjeseca češki krilni centar je ozbiljno razmišljao o odlasku u NBA ligu, ali se ipak odlučio ostati u Feneru. 

Vijesti o ostanku sjajnog češkog košarkaša u Feneru je, na Twitteru, saopštio njegov menadžer Alexander Rašković.

"Jan Vesely je aktivirao drugu godinu ugovora i ostat će u Fenerbahčeu i u sezoni 2017/2018", kratko je napisao Rašković.

Vesely je protekle sezone, nastupajući za Fener, u Euroligi u prosjeku bilježio 9.6 poena i 4.5 skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi