Jasikevičius ostaje u Panathi
Šarunas Jasikevičius, jedan od najboljih igrača Evrope

Litvanac odlučio

Jasikevičius ostaje u Panathi

Jedan od najboljih košarkaša u protekloj deceniji, Šarunas Jasikevičius, odlučio je da ostane u redovima Panathinaikosa, aktuelnog prvaka Evrope.

Popularni Šaras se sa Upravom kluba dogovorio o produžetku saradnje na još dvije godine. U nedavno završenoj sezoni u Euroligi je prosječno ostvarivao 9.4 poena, 3 skoka i 1.4 asistenciju, a najbolje partije pružao je na Final-fouru u Berlinu na kojem je njegova ekipa postala prva Evrope.

Jasikevičius je u Panathinaikos stigao u septembru 2007. godine iz NBA, tačnije Golden State Warriors. U bogatoj karijeri igrao je i za Maccabi Tel-Aviv, Barcelonu, Union Olimpiju i Lietuvos Rytas.

Dva puta je proglašavan za najboljeg igrača Evrope (2004. i 2005.), a tri puta za najboljeg playa Starog kontinenta (2003, 2004. i 2005).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti