Jasikevicius produžio s Panathinaikosom
Jasikevicius i naredne sezone u Panathinaikosu

Saras ostao u Atini

Jasikevicius produžio s Panathinaikosom

Sva nagađanja oko odlaska Sarunasa Jasikeviciusa iz Panathinaikosa u Real Madrid okončana su danas kada je Litvanac produžio ugovor s europskim prvakom na još dvije godine. Ugovor je potpisan po sistemu 1+1. Saras će sigurno igrati još jednu sezonu u zelenom dresu, a druga će zavisiti od ambicija kluba, kao i od finansijskih mogućnosti.

Trakavica koja je trajala cijelo ljeto napokon je okončana. Saras će i dalje ostati u klubu, ali zbog recesije koja pogađa sviju, osim Reala i Olympiakosa, ugovor će mu biti smanjen sa dosadašnjih 3,4 miliona eura na pola od toga. 

Saras je dugo razmišljao o odlasku, ali je jedini razlog što je odlučio ostati Željko Obradović. Čak je u ugovornoj klauzuli navedeno da ukoliko Obradović kojim slučajem napusti klupu Panathinaikosa, da automatski Jasikevicius postaje slobodan igrač i moći će bez odštete napustiti klub. 

Problem koji je nastao prije dva mjeseca kada Saras nije želio potpisati novi ugovor bio je taj što su u Panathinaikosu bili spremni dati mu ugovor samo na jednu godinu, a on je tražio dvije. Na kraju su se našli na pola puta potpisavši ugovor 1+1.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.