Jasmin Repeša više ne stanuje u Rimu

Nakon serije poraza

Jasmin Repeša više ne stanuje u Rimu

Jasmin Repeša više nije trener rimske Lottomatice. Nakon serije poraza u domaćem prvenstvu, hrvatski se stručnjak odlučio povući.

Iako Rimljani sa omjerom 5:1 i najboljim startom u istoriji kluba vode u grupi C Eurolige, hrvatski selektor podnio je ostavku na mjesto trenera italijanskog doprvaka nakon pet uzastopnih poraza u italijanskom prvenstvu, javio je portal kosarka.hr

- Ovo činim jer želim dobro ovoj momčadi i ovom gradu. Nisam uspio prodrmati momčad i u ovoj situaciji ovo je jedini izlaz iz živog pijeska u koji smo upali, stoje Repešine riječi u saopštenju za javnost koje je objavio klub.

Iako ovime gube jednog od vodećih evropskih trenera, vodstvo kluba prihvatilo je ostavku, a predsjednik Toti je kazao:

- Nadam se da će ovaj potez prodrmati atmosferu. Sezona je duga i moramo zasukati rukave. Treneru Repeši zahvaljujem na odgovornosti, na tome što nam je donio lijepe trenutke koje smo proživjeli i što nas je odveo u prvo finale u 25 godina.

U četvrtak, na gostovanju u Badaloni u 7. euroligaškom kolu Romu će voditi pomoćni trener Nando Gentile.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.