Jason Terry  novi igrač Houstona

Nakon tradea Kingsa i Rocketsa

Jason Terry novi igrač Houstona

Jason Terry se vraća u Texas, ali neće ponovo obući dres Dallasa sa kojim je bio prvak 2011. godine i za koji je igrao od 2004. do 2012. godine, već Houstona. Predhodno je Terry pet godina proveo u Atlanta Hawksima, nakon toga po jednu sezonu u Bostonu i Brooklynu.

Terry stiže u Houston Rocketse zahvaljujući tradeu njegove nove ekipe i Sacramento Kingsa.Terry je sezonu počeo u ekipi Brooklyna, odradio je 35 utakmica, ali je onda završio u Sacramentu gdje se do kraja sezone oporavljao od povrede koljena. Rocketsi su poslali u Sacramento nisko krilo Alonza Geea i beka  Scottyja Hopsona uz dva izbora drugog kruga na draftu. U svojih 15 godina Terry je imao prosjek od  15.4 poena, 2.6 skoka i 4.4 asistencije u 1,136 utakmica. No, prošle je sezone u Brooklynu imao tek 4.5 poena, 1.1 skok i 1.6 asistencija po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.