Jazvin debitovao za Granadu
Valencia je slavila bez problema protiv Granade

ACB liga

Jazvin debitovao za Granadu

Večeras su odigrane tri utakmice dvadeset prvog kola ACB lige u kojima su postignuti očekivani rezultati. Od naših igrača je nastupio samo Ermin Jazvin koji je debitovao u dresu Granade porazom protiv Valencije.

Granada je poražena u Valenciji ubjedljivo 87:67, a Jazvin je upisao 2 poena, 3 blokade i jedan skok. Najbolji u redovima Granade bio je Richard Hendrix sa 18 poena i 10 skokova. Prvo ime Valencije bio je Nando De Colo sa 29 poena i 5 asistencija, a Kosta Perović je dodao 10 poena i 8 skokova.

Barcelona je brzo prebolila poraz od Partizana i slavila kod Joventuta u jednom od tradicionalnih derbija (81:57). Juan Carlos Navarro je s 14 poena predvodio Barcelonu do pobjede, Grimau je dodao 13, a Basile 11. Kod Joventuta su Tripković, Bogdanović i Tucker ubacili po osam poena.

Ubjedljivu pobjedu je upisala i Unicaja koja je u Malagi bila bolja od Lagun Ara sa 92:72. Joel Freeland je kod pobjednika ubacio 19 poena, a Marcin Ignerski 15 kod poraženog tima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti