Jazzeri propustili prvu meč loptu

Bucksi preokrenuli protiv Hawksa

Jazzeri propustili prvu meč loptu

Igrače Utah Jazz nisu uspjeli iskoristiti prvu meč loptu protiv Denver Nuggetsa koji su se spasili ispadanja, dok je Milwaukee napravio veliki preokret protiv Atlante i sada ima priliku da je izbaci.

Predvođeni 20-godišnjim playom, Brandonom Jenningsom, i jednim od najstarijih igrača lige, Kurtom Thomasom, Milwaukee Bucksi su slavili pobjedu kod Atlante sa 91:87 i poveli sa 3-2 u seriji. Šestu utakmicu igraju u petak večer u Milwaukeeju i imaće veliku priliku da naprave još jedo iznenađenje. Da napomenemo da je Atlanta imala prednost domaćeg parketa i da je vodila sa 2-0, a sada je Milwaukee upisao tri uzastopne pobjede.

Atlanta je 4:10 do kraja imala vodstvo od 82:73, a onda je Thomas na iskustvo natjerao Joea Johnsona da napravi šestu ličnu grešku, a Jennings je preuzeo napadaćke zadaće i Bucksi prave seriju od 14:0 i dolaze do pobjede. U tim trenucima je dvoranom odjekivalo „Bye-Bye Woody“, upućeno treneru Atlante Mikeu Woodsonu kojem na kraju sezone ističe ugovor.

U redovima Bucksa najbolji je bio Brandon Jennings sa 25 poena, John Salmons je upisao 19 poena, 6 skokova i 5 asistencija, Luke Ridnour je dodao 15, a Kurt Thomas 6 skokova. Najbolji u redovima Hawksa bili su Al Horford sa 25 poena i 11 skokova, Marvin Williams je dodao 22 poena, a Joe Johnson i Josh Smith su zaustavljeni na samo 13, odnosno 7 poena.



U drugoj utakmici večeri Denver je sa 116:102 bio bolji od Utah i smanjio prednost Jazzera na 3-2. Denver je od dolaska Carmela Anthonyja u klub osam puta bio u sličnoj situaciji i svaki put su gubili, a sinoć su se konačno uspjeli spasiti ispadanja. Posljednji klub koji je uspio preokrenuti sa 1-3 na 4-3 bio je Detroit 2006. godine protiv Orlanda.

Ključni igrač tadašnjih Pistonsa bio je Chauncey Billups, koji je i sinoć odigrao najvažniju ulogu u pobjedi Denvera. Sa 138 playoff utakmica u karijeri Billups svojim iskustvom čini ekipu mnogo boljom, što je priznao i sam Melo Anthony koji uz Billupsa dolazi do izražaja. Denver će u petak kod Jazzera pokušati izboriti sedmu utakmicu, ali bez Nena, koji se sinoć povrijedio.

Nuggetse je do pobjede predvodio Carmelo Anthony sa 26 poena i 11 skokova, Chauncey Billups je dodao 21 poen, Kenyon Martin 18 poena i 9 skokova, J.R. Smith 17 poena od čega četiri trice, a kod Jazzera su ponovo briljirali Deron Williams (34 poena, 10 asistencija) i Carlos Boozer (25 poena, 16 skokova). Od igrača s klupe jedini je na svom nivou bio Paul Milsap sa 16 poena i 9 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti