Jedan detalj trejda Nurkić - Plumlee je mnogima promakao

Denver je i zaradio

Jedan detalj trejda Nurkić - Plumlee je mnogima promakao

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić je prije dva dana postao novi košarkaš Portland Trail Blazersa.

Nurkić je završio u Portlandu u zamjenu za Masona Plumleeja, koji je otišao u Denver. Nuggetsi su u ovom trejdu također dali pika iz prve runde drafta 2017. godine, a dobili su pika iz druge runde drafta 2018. godine.

Međutim, zanimljivo je da je jedan detalj ovog trejda mnogima promakao. U medijima se nije pretjerano isticalo da je Portland, uz sve gore nabrojano, platio Denveru 2,85 miliona dolara u gotovini kako bi dobio našeg košarkaša.

Podsjetimo, Nurkić je prethodne dvije i po sezone nosio dres Nuggetsa, koji ga je dobio preko Chicaga na NBA draftu 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi