Jeff Teague u Pacersima

Trejd tri tima

Jeff Teague u Pacersima

M. Šljivak

Ekipa Atlanta Hawksa poslala je Jeffa Teaguea u Indiana Pacerse.

Iako je Teague jedan od najboljih igrača tima iz Georgije, Hawksi su ga trejdovali za pik prve runde večerašnjeg drafta, a u razmjeni je učestvovala i ekipa Utah Jazza.

Tim iz Salt Lake Cityja je u ovom trejdu dobio Georgea Hilla, koji iza sebe ima dosta dobru sezonu u Pacersima, gdje je igrao proteklih pet godina.

S druge strane Teague je uz Ala Horforda i Paula Millsapa bio glavni igrač Atlante. Protekle sezone je ubacivao gotovo 16 poena po meču, a kompletnu karijeru (sedam sezona) proveo je upravo u ovom klubu.

S obzirom na to da će i centar Al Horford napustiti tim, Atlanta će izgledati znatno drugačije u odnosu na prošle sezone, no sigurno je da će tijekom ljeta pokušati angažovati neku od velikih zvijezda NBA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi