Jefferson se konačno skrasio: Potpisuje za Denver
Foto: EPA

Iskusni košarkaš pronašao novi klub

Jefferson se konačno skrasio: Potpisuje za Denver

Čini se da je konačno poznato u kojoj će ekipi Richard Jefferson igrati u novoj sezoni NBA lige, a prema riječima američkog novinara Adriana Wojnarowskog riječ je o Denver Nuggetsima.

Naime, Clevaland Cavaliersi su morali smanjiti broj igrača u rosteru prije starta sezona, pa su Jeffersona trejdovali u Atlanta Hawkse, zajedo sa Felderom.

Nije se, 37-godišnji Jefferson dugo zadržao u Džrodžiji jer su Hawksi odmah raskinuli saradnju sa njim. Potom se špekulisalo da je za njegove usluge zainteresovano nekoliko ekipa uključujući i Milwaukee Buckse, koji su se istakli kao najizglednija opcija.

Špekulisalo se da je Jefferson blizu potpisa za Buckse, ali od toga nije bilo ništa. Međutim, Richard Jefferson je sada postigao dogovor sa Denver Nuggetsima te će sa ovom ekipom potpisati jednogodišnji ugovor vrijedan 2.3 miliona dolara.

Pretpostavlja se da će Nuggetsi raskinuti ugovor sa bekom Jameerom Nelsonom, kako bi u rosteru napravili mjesta za Jeffersona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi