Jerry West napušta Golden State Warriorse
Foto: EPA

West će preuzeti poziciju savjetnika u LA Clippersima

Jerry West napušta Golden State Warriorse

Legendarni Jerry West, čija silueta krasi i logo NBA lige, napustio je poziciju specijalnog konsultanta u Golden State Warriorsima.

West je proveo šest godina kao jedan od najuglednijih savjetnika u klubu iz Oaklanda, koji je za to vrijeme došao do dvije titule NBA prvaka, a prema informacijama koje prenosi Sports Illustrated West će sličnu poziciju preuzeti u Los Angeles Clippersima.

"Veoma sam zaintrigiran. Vlasnik Clippersa je pobjednik i on želi pobjeđivati", prokomentarisao je West svoju odluku da se pridruži Clippersima na insistiranje njihovog vlasnika Stevea Ballmera.

Nekada fantastični košarkaš Los Angeles Lakersa poznat je kao čovjek koji ima izuzetan smisao za sklapanje šampionskih ekipa. Pa je tako u vremenu kada je bio generalni menadžer Lakersa, trejdovanjem Vlade Divca za Kobeja Bryanta, te dovođenjem Shaquillea O'Neala i trofejnog trenera Phila Jacksona stvorio fantastičnu generaciju Los Angeles Lakersa s početka 21. vijeka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi