Joe Johnson ponovo igrač odluke za Utah
Foto: EPA

Čovjek koji je najbolji kada je najpotrebnije

Joe Johnson ponovo igrač odluke za Utah

Utah Jazz je nakon sjajne završnice susreta slavila važnu pobjedu nad Los Angeles Clippersima rezultatom 105:98 i tako došla do izjednačenja u play-off seriji.

Nakon što je u zadnji period ušla sa zaostatkom, Utah je napravila fantastičnu seriju u drugoj polovini četvrte četvrtine i došla do trijumfa. 

Ekipu Jazza je u zadnjim minutama predvodio, ko drugi nego iskusni Joe Johnson. Johnoson je bio čovjek odluke i u prvom meču serije, kada je pogodio koš za pobjedu svoje ekipe.

Ovaj put 35-godišnji Johnson je sjajnom serijom od 11 uzastopnih poena u zadnjoj dionici omogućio svojoj ekipi pobjedu.

Joe Johnson je preuzeo odgovornost nakon što je zbog stomačnih problema najbolji igrač Jazzera, Gordon Hayward, morao napustiti utakmicu. 

Veteran je u sjajnom izadanju ubacio 28 poena, te dodao po pet skokova i asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti