John Wall i Bradley Beal prejaki za Atlantu
Foto: EPA

Wizardsi prošli u naredni krug doigravanja

John Wall i Bradley Beal prejaki za Atlantu

Washington Wizardsi su predvođeni sjajnim Johnom Wallom i Bradleyem Bealom, koji su zajedno postigli 73 poena, stigli do pobjede nad Hawksima rezultatom 115:99 te se na taj način plasirali u sljedeću rundu play-offa.

Wizardsi su bolje otvorili utakmicu, a njihova prednost je početkom drugog poluvremena dostigla i 22 poena razlike. Ipak, u zadnjem periodu Atlanta se vraća u igru pa u nekoliko navrata dolazi na samo tri poena zaostatka. Međutim Wizardsi ne ispuštaju prednost, a odličnom serijom u drugoj polovini zadnjeg dijala vraćaju dvocifrenu razliku i sigurno završavaju utakmicu za konačnih 4:2 u seriji.

U ekipi Washingtona su briljirali Wall i Beal. John Wall je upisao 42 poena, jedan skok, osam asistencija, četiri ukradene lopte i dvije blokade. Bradley Beal je dodao 31 poen, po tri skoka, asistencije i ukradene lopte, te jednu blokadu. Odličan je bio i Markieff Morris sa 17 poena i osam skokova, dok je Bogdanović ubacio 10 poena.

Kod Atlante najefikasniji je bio Paul Millsap sa 31 poenom, uz 10 skokova, sedam asistencija, četiri ukradene lopte i jednu blokadu. Odličnu partiju je pružio i Schroder koji je ubacio 26 poena kojima je dodao i 10 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi