John Wall izborio majstoricu za Wizardse
Foto: EPA

U sjajnoj utakmici Washington savladao Boston 92:91

John Wall izborio majstoricu za Wizardse

Iako su Boston Celticsi minutu i 15 sekudni prije kraja imali pet poena prednosti, John Wall nije dozvolio da Wizardsi svoju arenu napuste poraženi, pa je Washington na kraju, u sjajnoj utakmici, slavio rezultatom 92:91. Wizardsi su na ovaj način poravnali seriju na 3-3 i izborili sedmu utakmicu.

Washington je bolje otvorio šestu utakmicu serije, a domaćini su u drugoj četvrtini stigli i do 10 poena razlike, ipak Celticsi u samom finišu poluvremena prave seriju 12:1, i na iznenađenje svih gledaoca odlaze na poluvrijeme sa prednošću.

Celticsi i u trećoj četvrtini nastavljaju odlično, ali sjajni John Wall sa 13 poena u ovoj dionici ne dozvoljava Bostonu da stekne ubjedljiviju prednost, tako da se u zadnjoj četvrtini ušlo u neizvjesnu završnicu. 

U četvrtom periodu se mogla gledati rezultatska klackalica, ipak Boston u zadnji minut ulazi sa prednošću.

Isaiah Thomas 40ak sekundi prije kraja ima priliku da trojkom vrati prednost Bostona na pet razlike, ali Wall blokira njegov šut i na drugoj strani odlazi na liniju za slobodna bacanja, te poravnava na 87:87.

Boston ponovo vodi nakon Bradleyjevog koša, ali Beal vrlo brzo uzvraća na drugoj strani.

Al Horford 7.9 sekundi prije kraja pogađa iz teške pozicije za novu prednost Bostona 91:89, i kada su svi pomislili da će Horford biti heroj Celticsa i da će njegov koš biti dovoljan za plasman u finale Istoka, Wall pogađa trojku za 92:91. Celticsima ostaju 3.5 sekunde da pokušaju ponovo doći do vodstva, ali ne uspijevaju organizovati ozbiljniju akciju pa Thomas promašuje za tri poena, tako da Wizardsi slave veliku pobjedu.

Najefikasniji u ekipi Washingtona je bio Bradley Beal sa 33 poena, sjajni Wall je dodao 26 uz osam asistencija i po dva skoka i blokade. Solidan je bio i Markieff Morris sa 16 poena i 11 skokova.

Odlična partija Bostonovog trojca Bradleyja, Thomasa i Horforda nije bila dovoljna da Celticsi završe seriju.

Thomas i Bradley su ubacili po 27 poena, dok je Horford dodao 20.

Sedma utakmica serije se igra u ponedjeljak, a pobjednike u finalu Istočne konferencije očekuju Cleveland Cavaliersi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi