Joke Vranković novi selektor Hrvatske
Veliki izazov za mladog trenera

Poznat nasljednik Jasmina Repeše

Joke Vranković novi selektor Hrvatske

UO HKS-a je sa sedam glasova za, dva protiv i dva suzdržana za novog selektora košarkaške reprezentacije Hrvatske izabrao Josipa Vrankovića.

Joke Vranković je predložen za selektora od strane pet od ukupno šest članova stručne komisije saveza. Šesti član komisije Sunara bio je za Dražena Anzulovića.

Ipak, Vrankoviću je najveći plus u borbi za poziciju bio što ga je podržao predsjednik HKS-a Danko Radić, čovjek koji drži sve konce hrvatske košarke  u svojim rukama već dugi niz godina i koiji se pita za sve odluke vezane za košarku u susjednoj nam zemlji.

Joke Vranković će veliku pomoć u radu imati od Nevena Spahije koji je imenovan za njegovog savjetnika. Spahija će svakako imati mnogo veću ulogu od samoga savjetnika, neki ga čak vide i kao selektora iz sjenke.

Prema pravilima Španskog saveza trener koji vodi neki klub u ACB ligi ne može istovremeno biti selektor nacionalnog tima. S obzirom da Spahija trenira Pamesu nije mogao biti i selektor Hrvatske. Isključivo zbog toga pravila Spahija nije postao selektor nego savjetnik.

Iako ima samo 41 godinu Joke Vranković iza sebe ima dosta iskustva, ali i uspjeha u vođenju klubova. U svojoj prvoj trenerskoj sezoni osvojio je naslov prvaka naše zemlje sa Širokim, dok je ovoga ljeta s mediteranskom reprezentacijom Hrvatske osvojio zlatnu medalju. Jedini neuspjeh mu je slab rezultat s Cibonom u kojoj je dobio otkaz na samom početku sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti