Jokić isključen, Lakersi stigli do lagane pobjede
Foto: EPA

Ubjedljiv poraz Denvera u Staples Centru

Jokić isključen, Lakersi stigli do lagane pobjede

Los Angeles Lakersi su nakon dva vezana poraza u Staples Centru ugostili Denver Nuggetse i lagano stigli do ubjedljvie pobjede rezultatom 127:109

Susret u Staples Centru je bio rezultatski zanimljiv samo u prvoj četvrtini. Dvije ekipe su se nekoliko puta smjenjivale u vodstvu, a onda u drugoj polovini prvog perioda Lakersi stižu do vodstva kojeg neće ispuštati do kraja susreta.

U drugu četvrtinu se ušlo prednošću domaćih 32:16, a Lakersi u ovom periodu prave veliku seriju 18-2, pa prije odlaska na odmor stižu i do najvećeg vodstva na utakmici od 24 poena prednosti.

Ogromna "zaliha" koju su napravili u drugoj četvrtini bila je dovoljna da rutinski odigraju drugo poluvrijeme i lagano dođu do ubjedljive pobjede.

Denver na ovoj utakmici jednostavno nije imao odgovor za raspoložene Lakerse, pa gosti nisu uspijevali značajnije smanjiti deficit.

Treba dodati da su Nikola Jokić i trener Denvera Mike Malone zaradili isključenja u drugoj četvrtini zbog prigovora na sudijsku odluku.

U ekipi Lakersa je najefikasniji bio Julius Randle koji je postigao 24 poena, Brook Lopez je dodao 21 poen, a Jordan Clarkson 18. Još jednu dobru partiju je pružio i rookie Kyle Kuzma sa 17 ubačenih poena.

Drugi rookie Lakersa, Lonzo Ball, je susret završio sa triple-doube učinkom od 11 poena, 16 skokova i 11 asistencija.

Kada je u pitanju Denver, najefikasniji je bio Garry Harris sa 20 poena, dok je 17 postigao Wilson Chandler.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije