Jokić među 100 najboljih NBA igrača

Pohvale za mladog košarkaša

Jokić među 100 najboljih NBA igrača

Mladi srbijanski košarkaš Nikola Jokić dobio je veliko priznanje.

Časopis 'Sports Illustrated' uvrstio je košarkaša Denvera među 100 najboljih NBA igrača za sljedeću sezonu.

Jokić je smješten na 78. poziciju, a kako magazin navodi, 21-godišnji igrač ima odličan osjećaj za igru, posebno u napadu gdje ga odlikuje dobar šut i sjajan pregled igre.

"Ovaj 21-godišnji momak iz Srbije uvijek jednim okom gleda iza sebe, čak i kada je vrijeme na izmaku. Ako ne uspije da materijalizuje dodavanje, od njega uvijek možete da očekujete lagan otvoren šut, ali i mekan horog. Svaki visoki igrač sa ovakvim skupom vještina otvara nova vrata i strateške kombinacije koje tim može da koristi", stoji u analizi igre srbijanskog reprezentativca. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi