Jokić o saigraču: On je moj košarkaški otac

Veliko poštovanje

Jokić o saigraču: On je moj košarkaški otac

Američki portal Sportingnews.com napravio je zanimljivu priču o prijateljstvu Nikole Jokića i njegovog saigrača iz Denvera Mikea Millera.

Mladi srbijanski centar izjavio je da mu je Miller mnogo pomogao pri dolasku u NBA ligu i da mu duguje veliku zahvalnost.

"On je moj otac, košarkaški otac. Prvi mi je prišao, bio sam mlad, nisam želio da razgovaram, ali on je razgovarao sa mnom. Da budem iskren, kada sam ga prvi put upoznao pomislio sam da je malo čudan, ali on je sjajan, veteran, lider, pravi vođa ekipe", rekao je Jokić.

"Teško da mogu da vam opišem šta je sve uradio za mene. Kada promašim nekoliko šuteva, prilazio mi je i govorio da šutiram više, jer ću pogoditi. Ulivao mi je samopouzdanje, vikao na mene, tjerao da radim prave stvari. Lako je kada na klupi imate oči koje igraju za vas", dodao je Jokić.

Potom se u priču uključio i Miller, koji je iznio niz pohvala na račun Srbijanca.

"Nikola mnogo podsjeća na Marca Gasola, jer može da dominira sa 8 poena, 14 skokova i 12 asistencija. Ponekad je Pau Gasol i isporuči vam 30 poena i 20 skokova. Jednostavno je poseban igrač", jasan je bio Miller.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi