Jonas Jerebko od naredne sezone u Utah Jazzu
Foto: EPA

Nakon dvije sezone u Bostonu

Jonas Jerebko od naredne sezone u Utah Jazzu

Utah Jazz je zvanično saopštila da je Jonas Jerebko njihovo novo pojačanje. Jerebko u Utah stiže kao slobodan igrač nakon što je protekle dvije sezone proveo u Boston Celticsima.

Iz Jazza nisu objavili uslove ugovora, ali američki mediji pretpostavljaju da je Jerebko potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 8.2 miliona dolara.

"Odrastao sam kao navijač Utah Jazza, a sada je zvanično! Ne mogu dočekati da se pridružim ovoj sjajnoj organizaciji", napisao je na svom Twitter profilu švedski košarkaš.

Jerebka su na draftu 2009. godine izabrali Detroit Pistonsi za koje je nastupao do 2015. godine kada odlazi u Boston.

Nastupajući u dresu Bostona Jerebko je prošle sezone u prosjeku bilježio 3.8 poena, 3.5 skokova i 0.9 asistencija po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije