Jones: Košarka i atletika nisu isto

Epohalno otkriće

Jones: Košarka i atletika nisu isto

Nekadašnja najveća zvezda svjetske atletike Amerikanka  Marion Jones, kojoj je većina medalja s najvećih takmičenja oduzeta zbog upotrebe dopinga, oprobala se i u košarci.

Jonesova će ovu sezonu provesti u ekipi Shock iz Tulse. Njen debi u WNBA ligi nije bio ni približno uspješan kao oni koje je imala na atletskoj stazi. Odigrala je  svega tri minuta, a za to vrijeme je uspjela samo da napravi jedan prekršaj.

"Znam da je potrebno malo vremena kako bih se uklopila u ekipu, ali uradiću sve kako bi ekipa pobjeđivala. Svjesna sam da se od mene očekuje mnogo, ali ljudi moraju da shvate da košarka i atletika nisu isto i da ne mogu na svakoj utakmici da igram po 40 minuta", rekla je nakon utakmice Marion Jones.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.