Jordan na klupi 76 ersa

NBA trenerski transfer

Jordan na klupi 76 ersa

U narednoj sezoni na klupi Philadelphie 76ersa sjediće Eddie Jordan, nekadašnji trener Washington Wizardsa i Sacramento Kingsa.

Jordan je u svom prvom obraćanju javnosti kazao kako će dati akcenat na razvoj mladih igrača jer smatra da u njima leži ogroman potencijal.

«Ova ekipa ima vrlo kvalitetnu bazu Vrijeme je da je iskoristimo», istakao je Jordan.
Sixersi na značajniji uspjeh čekaju još od 2001. godine, odnosno finala s Allenom Iversonom u svojim redovima, a Jordan im je već šesti trener u posljednjih šest sezona. Ukoliko se ne dogodi nešto nepredviđeno Philadelphiji će ostati sljedeće tri godine.

Jordanova ekipa je ove sezone ostvarila omjer od 41 pobjede i isto toliko poraza. U prvom krugu doigravanja eliminisana je od Orlanda, finaliste play-offa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.