Jordan odgovorio Jamesu i Nowitzkom
Foto: EPA

Žele manje utakmica u NBA ligi

Jordan odgovorio Jamesu i Nowitzkom

E. Škorić

LeBron James i Dirk Nowitzki tražili su skraćenje NBA lige, a odgovorio im je legendarni Michael Jordan.

Jordan je vlasnik Charlotte Bobcatsa i on je kazao da nikada nije smatrao da su 82 utakmice, koliko se igra u regularnom dijelu NBA lige, previše. Smatra da bi, u tom slučaju, ako bi bilo manje utakmica, igrači trebali manje zarađivati.

“Volim ih obojicu, ali kao vlasnik koji je igrao ovu igru mogu da kažem da sam volio da igram. Kao igrač, nikada nisam pomislio da je problem što se igraju 82 utakmice. Ali, ako to igrači žele, mi vlasnici bi trebali sjesti i pričati o tome s igračima”, rekao je Jordan, dodavši:

“Zarađivali bismo manje novca, a pitanje je da li to žele i igrači. Ne možete zarađivati isti novac, a igrati manje utakmica”.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.