Jordan: S LeBronom 1 na 1? Dobio bih ga bez problema

Legendarni Jordan samouvjeren

Jordan: S LeBronom 1 na 1? Dobio bih ga bez problema

E. Škorić

Najbolji košarkaš svih vremena Michael Jordan spreman je, kaže, dobiti LeBrona Jamesa jedan na jedan.

Jordan je košarkaška institucija, najbolji svih vremena, ali neki smatraju da je bolji LeBron James, najbolji košarkaš današnje, član Cleveland Cavaliersa.

"Da li bih u svoje najbolje vrijeme dobio LeBrona jedan na jedan? Bez pogovra. I onda bih isto tako odgovorio na to pitanje", rekao je Jordan.

Legendarni Jordan odgovorio je i na "provokaciju" Shaquila O'Neilla, koji je ranije rekao da bi petorica najboljih košarkaša Los Angeles Lakersa 'obrisala pod' najvećim zvijezdama Chicago Bullsa.

"Ma ubili bismo ih", rekao je Jordan, koji je u svoje vrijeme s Bullsima osvojio šest naslova NBA lige.

Nema, naravno, nagrade koju Jordan nije dobio. Svaki put, kada je osvojio naslov, bio je i MVP finala, pet puta MPV lige, 10 puta najbolji strijelaclige, tri puta MVP All-Star utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.