Još jedan double-double odličnog Nurkića, pali Grizzliesi

Mladi bh. centar slavio sa Denverom

Još jedan double-double odličnog Nurkića, pali Grizzliesi

Denver Nuggetsi stigli su do svoje 14. ovosezonske pobjede, a protekle noći su na domaćem parketu sa ubjedljivih 114:85 savladali trećeplasiranu ekipu Zapadne Konferencije, sastav Memphisa.

Iako nije bio među najefikasnijim igračima svoga tima, Jusuf Nurkić pružio je još jednu odličnu partiju. Mladi bh. centar upisao je novi double-double učinak ubacivši 11 poena i upisavši 10 skokova. Neizostavan dio Nurkićeve statistike su i blokade, a u susretu sa Griezzliesima ih je imao pet.

Najbolji pojedinac Nuggetsa bio je Lawson koji je postigao 25 poena, dok je Afflalo ubacio dva manje. Kada je riječ o gostima vrijedi istaći da je najraspoloženiji za igru bio Marc Gasol, a španski centar je ubacio 18 poena. Ipak, loša podrška ostatka tima rezultirala je devetim ovosezonskim porazom za Grizzliese.

Za tim iz Memphisa poraz u Denveru bio je četvrti u nizu, i jasno je da se nalaze u crnoj seriji iz koje će se pokušati isčupati u ponedjeljak kada su donaćini, ove sezone jako lošim, New York Knicksima. Isti dan će svoj naredni meč odigrati i Nuggetsi, a gostovati će kod Timberwolvesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.