Još jedan igrač Clevelanda zatražio trejd
Foto: EPA

Iman Shumpert želi otići

Još jedan igrač Clevelanda zatražio trejd

M. Šljivak

Odlazak Kyrieja Irvinga u Boston Celticse teško je pao navijačima Cleveland Cavaliersa.

U najvećem trejdu ovog ljeta, Irving je otišao u redove najvećeg rivala u Istočnoj konferenciji, a navijači Cavsa će mu to teško oprostiti.

Nakon sjajnog beka još jedan igrač NBA viceprvaka je zatražio trejd. Radi se o Imanu Shumpertu, koji dres Clevelanda nosi već dvije sezone.

Shumpert ne želi više bio dio ovog tima. Želi da ide, a klub je već počeo pregovore s nekoliko ekipa koje bi ovog košarkaša rado vidjele u svojim redovima.

Iman Shumpert je u NBA ligu stigao 2011. godine. Izabran je kao 17. pik drafta od strane New York Knicksa, a vrhunac karijere je doživio prošle godine kada je s Cavsima osvojio naslov prvaka.

Protekle sezone ukupno odigrao 76 utakmica i po meču je ubacivao 7.5 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi