Još jedan NBA igrač mijenja ime
Foto: EPA

Shabazz Muhammad donio odluku

Još jedan NBA igrač mijenja ime

M. Šljivak

Nakon što je proteklih godina u centru pažnje bio Ron Artest koji je promijenio ime u Metta World Peace, još jedan NBA igrač odlučio se na promjenu imena.

Košarkaš Minnesota Timberwolvesa Shabazz Muhammad otkrio je kako će pokrenuti proceduru oko promjene imena i da bismo ga uskoro mogli zvati pod imenom Bazz.

Razlog zbog kojeg želi promijeniti ime je sasvim jednostavan.

"Planiram da promijenim ime u Bazz. Jednostavno mi se to ime sviđa i svi me već tako zovu", rekao je Muhammad.

Ovaj 25-godišnji košarkaš ušao je u svoju petu NBA sezonu, a svih pet je u dresu Minnesote i na prosjeku je od 10 poena po meču.

Ipak, promjenu koju je napravio Ron Artest teško će iko nadmašiti u budućnosti jer su njemu na pamet padale razne zanimljive mogućnosti oko novog imena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi