Još jedan rekord Kobea Bryanta

Najviše asistencija u karijeri

Još jedan rekord Kobea Bryanta

Los Angeles Lakersi upisali su svoj 28. ovosezonski poraz, a pobjedu iz "grada anđela" odnijela je ekipa Cleveland Cavaliersa. 

Cavsi su slavili sa 109:102 i tako zabilježili svoj 20. trijumf u ovoj sezoni, te sada imaju skor od 20 pobjeda i isto toliko poraza.

Noć u Staples Centru pamtit će dugo Kobe Bryant. Ne po broju poena, njih je postigao 19, već po broju asistencija. U svojoj 1279. utakmici u regularnom dijelu sezone Bryant je ostvario svoju učinak karijere kada je riječ o uspješnim dodavanjima, a njih je imao 17.

Ipak, sa druge strane LeBron James je bio izuzetno efikasan (36 poena) tako da Kobeov rekord Lakersi nisu uspjeli obilježiti pobjedom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.